Migdałowe ciasteczka waniliowe
Przepyszne ciasteczka waniliowe z dodatkiem migdałów to idealny duet smakowy ❤️ Ślinka cieknie od samego patrzenia 😍
Sposób przygotowania
- Białka ubić na sztywno.
- Dodać resztę składników i delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia.
- Następnie nabierać masę do ręki (będzie delikatna, ale formowanie nie powinno sprawić większych trudności) i formować kulki wielkości niedużego orzecha włoskiego, obtaczać w pudrze i układać na blaszce do pieczenia, wyłożonej papierem.
- Można wcisnąć po migdałku w ciastko, piec ok. 15 min w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
- Ciasteczka na zewnątrz będą kruche, ale w środku cudownie mięciutkie.
- Wyjąć z piekarnika i zostawić na blaszce do ostudzenia.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 35.5kcalWęglowodany: 4.7gBiałko: 1.4gTłuszcze: 1.2gBłonnik: 0.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!