Przepis od: @klaudia.tastyfood
6

Składniki

Mega super chrupiące goferki

Te smaczne goferki domowej roboty łączą w sobie to, co najlepsze - genialną chrupkość i mega puszystość 🧇❤️
Przygotowanie: 12 min.
Pieczenie: 8 min.
Czas całkowity: 20 min.
6

Składniki

Sposób przygotowania

  • Ubijamy białka jaj z dodatkiem szczypty soli i słodzika za pomocą miksera.
  • Po ubiciu białek, dodajemy jajko. Tutaj już mieszamy za pomocą trzepaczki.
  • Kolejno dodajemy mąkę, cynamon oraz budyń, mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę.
  • Na sam koniec dodajemy wodę gazowaną i mieszamy.
  • Rozgrzewamy gofrownicę, wlewamy ciasto i pieczemy gofry.
  • Czas pieczenia jest zależny od Was i od Waszej gofrownicy. Im dłużej tym powinny być bardziej chrupkie i suche. Zależy, kto co lubi.
  • Po wyciągnięciu gofrów i przełożeniu ich na talerz, możemy je ozdobić jak tylko nam się podoba.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 35kcalWęglowodany: 4.8gBiałko: 2.3gTłuszcze: 0.6gBłonnik: 0.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.