Składniki
- 100 g płynne białko jaj
- 1 szt. jajko
- 35 g mąka
- 10 g budyń o smaku krówki
- 30 g woda może być gazowana
- 1 szczypta cynamon
- 1 szczypta soda oczyszczona
- 1 szzczypta sól
- słodzidło opcjonalnie, (zamiennie erytrytol/ksylitol)
Mega super chrupiące goferki
Te smaczne goferki domowej roboty łączą w sobie to, co najlepsze - genialną chrupkość i mega puszystość 🧇❤️
Składniki
- 100 g płynne białko jaj
- 1 szt. jajko
- 35 g mąka
- 10 g budyń o smaku krówki
- 30 g woda może być gazowana
- 1 szczypta cynamon
- 1 szczypta soda oczyszczona
- 1 szzczypta sól
- słodzidło opcjonalnie, (zamiennie erytrytol/ksylitol)
Sposób przygotowania
- Ubijamy białka jaj z dodatkiem szczypty soli i słodzika za pomocą miksera.
- Po ubiciu białek, dodajemy jajko. Tutaj już mieszamy za pomocą trzepaczki.
- Kolejno dodajemy mąkę, cynamon oraz budyń, mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę.
- Na sam koniec dodajemy wodę gazowaną i mieszamy.
- Rozgrzewamy gofrownicę, wlewamy ciasto i pieczemy gofry.
- Czas pieczenia jest zależny od Was i od Waszej gofrownicy. Im dłużej tym powinny być bardziej chrupkie i suche. Zależy, kto co lubi.
- Po wyciągnięciu gofrów i przełożeniu ich na talerz, możemy je ozdobić jak tylko nam się podoba.
- Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 35kcalWęglowodany: 4.8gBiałko: 2.3gTłuszcze: 0.6gBłonnik: 0.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!