6

Składniki

Dodatki:

Mega słodkie i urocze lizaki bezowe

Takich lizaków jeszcze nie widzieliście ❤️ Staną się hitem w każdym domu 😍
Przygotowanie: 20 min.
Pieczenie:: 1 godzina 20 min.
Czas całkowity: 1 godzina 40 min.
6

Składniki

Dodatki:

Sposób przygotowania

  • Białka ubijamy na sztywno.
  • Dodajemy po łyżce cukru, mieszamy mikserem aż do rozpuszczenia. Następnie dodajemy kolejną łyżkę.
  • Jako kolejne składniki dodajemy mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny.
  • Całość przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką, wyciskamy mały kleks na blasze wyłożonej papierem do pieczenia na to nakładamy naszą rurkę i wyciskamy kształt.
  • Posypujemy kolorowymi posypkami.
  • Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 120 stopni Celsjusza przez 20 minut, a następnie w temperaturze 90 stopni przez około 60 minut.
  • Po tym czasie piekarnik wyłączamy i pozostawiamy bezy w środku do wystudzenia.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 21.2kcalWęglowodany: 3.1gBiałko: 2.2gTłuszcze: 0.003gBłonnik: 0.02g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.