Składniki
- 120 g płynne białko jaj
- 20 dag cukier drobny
- 1 łyżeczka mąka ziemniaczana
- 1 łyżeczka sok z cytryny
Dodatki:
- kolorowe posypki do dekoracji
- rurki do napojów do dekoracji
Mega słodkie i urocze lizaki bezowe
Takich lizaków jeszcze nie widzieliście ❤️ Staną się hitem w każdym domu 😍
Składniki
- 120 g płynne białko jaj
- 20 dag cukier drobny
- 1 łyżeczka mąka ziemniaczana
- 1 łyżeczka sok z cytryny
Dodatki:
- kolorowe posypki do dekoracji
- rurki do napojów do dekoracji
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy na sztywno.
- Dodajemy po łyżce cukru, mieszamy mikserem aż do rozpuszczenia. Następnie dodajemy kolejną łyżkę.
- Jako kolejne składniki dodajemy mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny.
- Całość przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką, wyciskamy mały kleks na blasze wyłożonej papierem do pieczenia na to nakładamy naszą rurkę i wyciskamy kształt.
- Posypujemy kolorowymi posypkami.
- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 120 stopni Celsjusza przez 20 minut, a następnie w temperaturze 90 stopni przez około 60 minut.
- Po tym czasie piekarnik wyłączamy i pozostawiamy bezy w środku do wystudzenia.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 21.2kcalWęglowodany: 3.1gBiałko: 2.2gTłuszcze: 0.003gBłonnik: 0.02g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!