Sk艂adniki
Omlet:
- 200 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 1 szt. 偶贸艂tko
- 12 g budy艅
- 20 g m膮ka pszenna
- 150 g jab艂ka
- 1/2 艂y偶eczki proszek do pieczenia
- 1 szczypta s贸l
Mega puszysty omlet z truskawkami
Ten omlet jest puszysty i lekki jak chmurka 馃グ Do tego towarzysz膮 mu genialne dodatki, kt贸rym nikt si臋 nie oprze 馃槝
Sk艂adniki
Omlet:
- 200 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 1 szt. 偶贸艂tko
- 12 g budy艅
- 20 g m膮ka pszenna
- 150 g jab艂ka
- 1/2 艂y偶eczki proszek do pieczenia
- 1 szczypta s贸l
Spos贸b przygotowania
- Bia艂ka ubi膰 na sztywn膮 pian臋 ze szczypt膮 soli.
- Nast臋pnie dodajemy reszt臋 sk艂adnik贸w (jab艂ka najlepiej zetrze膰 na tarce).
- Tak przygotowan膮 mieszank臋 sma偶y膰 pod przykryciem, a偶 g贸ra si臋 zetnie.
- Przewracamy na druga stron臋.
- Porada: nie przewracaj 艂opatk膮, zsu艅 omlet na pokrywk臋, obr贸膰 patelni臋 do g贸ry nogami nad pokrywk膮 i wszystko obr贸膰 馃く WOW! Omlet obr贸cony 馃槈
- Na koniec smarujemy kremem, dodajemy truskawki i gotowe 馃槍鉂わ笍
- Smacznego!
Warto艣ci od偶ywcze (na porcj臋)
Kalorie: 584.3kcalW臋glowodany: 109.4gBia艂ko: 25.7gT艂uszcze: 3.2gB艂onnik: 9.6g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!