Składniki
Omlet:
- 200 g płynne białko jaj
- 1 szt. żółtko
- 12 g budyń
- 20 g mąka pszenna
- 150 g jabłka
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 szczypta sól
Mega puszysty omlet z truskawkami
Ten omlet jest puszysty i lekki jak chmurka 🥰 Do tego towarzyszą mu genialne dodatki, którym nikt się nie oprze 😘
Składniki
Omlet:
- 200 g płynne białko jaj
- 1 szt. żółtko
- 12 g budyń
- 20 g mąka pszenna
- 150 g jabłka
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 szczypta sól
Sposób przygotowania
- Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.
- Następnie dodajemy resztę składników (jabłka najlepiej zetrzeć na tarce).
- Tak przygotowaną mieszankę smażyć pod przykryciem, aż góra się zetnie.
- Przewracamy na druga stronę.
- Porada: nie przewracaj łopatką, zsuń omlet na pokrywkę, obróć patelnię do góry nogami nad pokrywką i wszystko obróć 🤯 WOW! Omlet obrócony 😉
- Na koniec smarujemy kremem, dodajemy truskawki i gotowe 😌❤️
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 584.3kcalWęglowodany: 109.4gBiałko: 25.7gTłuszcze: 3.2gBłonnik: 9.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!