Przepis od: @ananaska_g
1

Składniki

Mega puszysty omlet biszkoptowy na słodko

Z tak przygotowanym omletem na śniadanie każdy dzień będzie udany 👍🥰
Przygotowanie: 10 min.
Smażenie: 6 min.
Czas całkowity: 16 min.
1

Składniki

Sposób przygotowania

  • Do białek dodaj szczyptę soli i ubij na sztywną pianę.
  • Po uzyskaniu efektu sztywnej piany, dodaj do białek łyżkę mąki pszennej i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji 🙂
  • Na rozgrzaną patelnię wrzuć trochę masła. Po rozpuszczeniu się masła, na patelnię wylej ciasto i smaż do chwili, aż omlet nabierze złocistego koloru.
  • Po około 3 minutach przewróć omlet na drugą stronę. I smaż przez kolejne 3 minuty.
  • Gotowy omlet przełóż na talerz i udekoruj przy pomocy bitej śmietany i ulubionych świeżych owoców. Dodajemy bitą śmietanę i owoce.
  • Omlet biszkoptowy najlepiej podawać bezpośrednio po przygotowaniu 🙂

Wartości odżywcze

Kalorie: 117.7kcalWęglowodany: 8.4gBiałko: 17.1gTłuszcze: 1.1gBłonnik: 0.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!