Składniki
- 55 g mąka bezglutenowa
- 50 g płynne białko jaj
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 5 g syrop klonowy
- 50 g skyr
- 1 szczypta sól
- 1/4 szkl. woda
Mega chrupiące gofry
Pomysłów na smaczne gofry nigdy za wiele, tym bardziej, że z tym przepisem można zaserwować je zarówno na słodko, jak i na słono 🥰
Składniki
- 55 g mąka bezglutenowa
- 50 g płynne białko jaj
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 5 g syrop klonowy
- 50 g skyr
- 1 szczypta sól
- 1/4 szkl. woda
Sposób przygotowania
- Gofrownicę spryskaj oliwą w sprayu i mocno nagrzej.
- Białka jaj ubij ze szczyptą soli
- Pozostałe składniki wymieszaj z odrobiną wody na gęstą masę.
- Dodaj białka jaj.
- Piecz w gofrownicy około 7-8 minut
- Podawaj z dowolnymi dodatkami
- Mój faworyt to szparagi i sadzone jajko.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 42.5kcalWęglowodany: 5.6gBiałko: 2.7gTłuszcze: 1gBłonnik: 0.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!