Składniki
- 70 g płynne białko jaj od @farmabialka.pl
- 120 g cukier drobny
- 50 g masło rozpuszczone
- 200 g wiórki kokosowe
Ganasz
- 100 g śmietana 30%
- 100 g czekolada gorzka
- 1 łyżeczka masło
Markizy kokosowe nadziewane ganaszem
Odkryj przepis na domowe markizy kokosowe nadziewane aksamitnym ganaszem czekoladowym, dzięki któremu każdy kęs staje się niebiańską przyjemnością. Te markizy od @m_mariolka są nie tylko pyszne, ale i zachwycają wyglądem, stanowiąc idealne dopełnienie każdej kawy czy herbaty 🥰😘😍
Składniki
- 70 g płynne białko jaj od @farmabialka.pl
- 120 g cukier drobny
- 50 g masło rozpuszczone
- 200 g wiórki kokosowe
Ganasz
- 100 g śmietana 30%
- 100 g czekolada gorzka
- 1 łyżeczka masło
Sposób przygotowania
- Ubij białka z cukrem na białą pianę
- Dodaj wiórki kokosowe i mieszaj
- Wlej rozpuszczone masło i wymieszaj
- Uformuj ciasteczka i piecz w 180°C przez 15 minut
- Podgrzej śmietankę, dodaj czekoladę i masło, wymieszaj na ganasz
- Ostudź ciasteczka i nadziej ganaszem
- Połącz ciasteczka w pary
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 198.7kcalWęglowodany: 23gBiałko: 2.2gTłuszcze: 11.4gBłonnik: 2.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!