1

Składniki

Czekoladowy spód:

Galaretka z malinami:

Krem śmietankowy:

Beza:

Malinowo-czekoladowe ciasto z kruszoną bezą

Popołudnie to idealny czas, by delektować się wyjątkowym deserem. Przedstawiamy przepis od @myminimalistsimplicity na malinowo-czekoladowe ciasto z kruszoną bezą. Jest to połączenie intensywnego smaku czekolady, orzeźwiającej galaretki z malinami, delikatnego kremu śmietankowego oraz chrupiącej bezy.
Przygotowanie: 30 minutes
Gotowanie: 1 hour 20 minutes
1

Składniki

Czekoladowy spód:

Galaretka z malinami:

Krem śmietankowy:

Beza:

Sposób przygotowania

Czekoladowy spód:

  • Jajka ucierać z cukrem
  • Dodać mąkę, kakao, proszek, czekoladę, piec 20 min w 175°C

Galaretka:

  • Rozpuścić galaretki, dodać maliny, wyłożyć na spód, chłodzić 2h

Krem śmietankowy:

  • Ubić śmietankę, dodać mascarpone, wyłożyć na galaretkę, chłodzić 2-3h

Beza:

  • Ubić białka z cukrem, dodać sok z cytryny i mąkę, piec 2h w 100°C, kruszyć na ciasto.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 3090.7kcalWęglowodany: 221.7gBiałko: 50.1gTłuszcze: 232.7gBłonnik: 33.9g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.