Składniki
Owsianka:
- 50 g płatki owsiane zamiennie płatki jaglane lub ryżowe
- 200 ml mleko u mnie kokosowe
- 45 g maliny mrożone
- 10 g budyń
- 2 łyżeczki erytrytol
Bezowa chmurka:
- 30 g płynne białko jaj
- 1 łyżka erytrytol
Malinowa owsianka pod bezową chmurką
Śniadanie na słodko to nasza największa słabość 🥰 I tak się składa, że dzisiejsza owsianka spisze się w tej roli idealnie ❤️
Składniki
Owsianka:
- 50 g płatki owsiane zamiennie płatki jaglane lub ryżowe
- 200 ml mleko u mnie kokosowe
- 45 g maliny mrożone
- 10 g budyń
- 2 łyżeczki erytrytol
Bezowa chmurka:
- 30 g płynne białko jaj
- 1 łyżka erytrytol
Sposób przygotowania
Owsianka:
- Do garnka wsyp wybrane płatki, budyń, 2 łyżeczki cukru, budyń i zalej mlekiem.
- Wymieszaj, a potem zagotuj do zgęstnienia.
- Dodaj maliny i ponownie zamieszaj.
- Przełóż owsiankę do kokilki lub szklanego naczynia (żeby nie pękło ani nie stopiło się w piekarniku).
Bezowa chmurka:
- Czas na bezy. Białko ubij na sztywną pianę.
- Dodaj słodzidło (lub cukier) i ponownie ubij mikserem.
- Masę przełóż na owsiankę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 110 stopni Celsjusza na około 30 minut.
- Smacznego! 🥰
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 394.4kcalWęglowodany: 58.5gBiałko: 18.6gTłuszcze: 10.4gBłonnik: 8.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!