Przepis od: @slodkigustawosz
9

Sk艂adniki

Biszkopt:

Krem budyniowy:

Dodatki:

Makowy kokosek

Po艂膮czenie maku i kokosu w domowych wypiekach jest po prostu fenomenalne 馃グ馃嵃 A najlepiej 艣wiadczy o tym dzisiejszy przepis 馃槏
Przygotowanie: 25 min.
Pieczenie: 35 min.
Czas ca艂kowity: 1 godzina
9

Sk艂adniki

Biszkopt:

Krem budyniowy:

Dodatki:

Spos贸b przygotowania

Biszkopt:

  • Bia艂ka ubijamy ze szczypt膮 soli na sztywn膮 pian臋.
  • Nast臋pnie ma艂ymi porcjami dodajemy substancj臋 s艂odz膮c膮, ca艂y czas miksuj膮c.
  • Do ubitej masy dodajemy olejek migda艂owy, m膮ki i聽mak.
  • Wszystko delikatnie mieszamy.
  • Dno tortownicy o 艣rednicy 18 cm wyk艂adamy papierem do pieczenia.
  • Mas臋 wylewamy do formy i wyg艂adzamy.
  • Tak przygotowan膮 mieszank臋 pieczemy przez 35 minut聽w temperaturze 165 stopni Celsjusza.

Krem budyniowy:

  • Budy艅 gotujemy zgodnie z instrukcj膮 (w mniejszej ilo艣ci mleka z substancj膮 s艂odz膮c膮) i dodajemy wi贸rki kokosowe.
  • 呕elatyn臋 rozpuszczamy we wrz膮tku i dodajemy do gotowego budyniu.
  • Wszystko miksujemy do po艂膮czenia sk艂adnik贸w i chwil臋 studzimy.
  • Przestudzony biszkopt przecinamy na dwa blaty.
  • Jeden blat smarujemy d偶emem porzeczkowym i wylewamy nasz膮 mas臋 budyniow膮.
  • Na mas臋 budyniow膮 k艂adziemy drugi blat.
  • Na wierzch smarujemy d偶emem porzeczkowym i posypujemy kokosem.
  • Gotowe ciasto wstawiamy do lod贸wki minimum na godzin臋 do st臋偶enia.
  • Smacznego!

Warto艣ci od偶ywcze (na porcj臋)

Kalorie: 117.6kcalW臋glowodany: 14.1gBia艂ko: 5.9gT艂uszcze: 4.4gB艂onnik: 1.2g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!
close

Brak produkt贸w w koszyku.