Składniki
- 100 g płynne białko jaj
- 200 g cukier puder
- 110 g mąka migdałowa
- 4 krople barwnik spożywczy (według wyboru)
Krem:
- 100 g masło miękkie
- 200 g cukier puder
- aromat (wanilia, cytryna, itp.) do smaku
Makaroniki
Niesamowita @ladyhashii podzieliła się ze swoimi obserwatorami przepięknymi makaronikami, które nie tylko zachwycają wyglądem, ale także smakiem. Te małe, kolorowe ciasteczka są doskonałym pomysłem na słodki deser do kawy czy jako elegancki dodatek do specjalnych okazji. Wykonanie makaroników może wydawać się skomplikowane, ale z dobrym przepisem i odrobiną cierpliwości, każdy może stworzyć takie małe dzieła sztuki.
Składniki
- 100 g płynne białko jaj
- 200 g cukier puder
- 110 g mąka migdałowa
- 4 krople barwnik spożywczy (według wyboru)
Krem:
- 100 g masło miękkie
- 200 g cukier puder
- aromat (wanilia, cytryna, itp.) do smaku
Sposób przygotowania
- Białka ubij na sztywno, stopniowo dodając cukier puder do uzyskania błyszczącej, gęstej masy
- Mąkę migdałową przesiej i delikatnie połącz z ubitą pianą, dodaj barwnik i delikatnie mieszaj do połączenia
- Masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj małe kółka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
- Pozostaw na około 30 minut, aby naskórek się utworzył, a następnie piecz w temperaturze 150 stopni Celsjusza przez około 12-15 minut
- Po ostygnięciu połącz dwie połówki makaroników kremem. Przechowuj w lodówce. Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Calories: 36.9kcalWęglowodany: 21.5gProtein: 1.9gTłuszcze: 2.9gBłonnik: 0.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!