Składniki
- 65 g mąka migdałowa
- 75 g cukier puder
- 50 g cukier
- 50 g płynne białko jaj
- 1/2 łyżeczki ekstrakt z wanilii
- barwnik lub barwniki (wg upodobań)
Makaroniki na bezie
Mega kreatywna @awaked_moments zapoznała się bliżej z naszym płynnym białkiem w butelce i wykorzystała je do stworzenia przepysznych makaroników na bezie francuskiej 😍.
Składniki
- 65 g mąka migdałowa
- 75 g cukier puder
- 50 g cukier
- 50 g płynne białko jaj
- 1/2 łyżeczki ekstrakt z wanilii
- barwnik lub barwniki (wg upodobań)
Sposób przygotowania
- Mąkę i cukier puder przesiać przez sitko
- Z białka i cukru kryształu ubić sztywną pianę
- Do ubitej bezy dodawać partiami mąkę z cukrem pudrem oraz barwniki (jeśli masz ich kilka, podziel sobie ciasto na części), dokładnie mieszając do połączenia się składników
- Piec po jednej blaszce w nagrzanym do 130 stopni Celsjusza (300F) piekarnika, około 12 minut.
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 106.9kcalWęglowodany: 25.3gBiałko: 3.8gTłuszcze: 6.4gBłonnik: 1.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!