Przepis od: @awaked_moments
5

Składniki

Makaroniki na bezie

Mega kreatywna @awaked_moments zapoznała się bliżej z naszym płynnym białkiem w butelce i wykorzystała je do stworzenia przepysznych makaroników na bezie francuskiej 😍.
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 12 min.
5

Składniki

Sposób przygotowania

  • Mąkę i cukier puder przesiać przez sitko
  • Z białka i cukru kryształu ubić sztywną pianę
  • Do ubitej bezy dodawać partiami mąkę z cukrem pudrem oraz barwniki (jeśli masz ich kilka, podziel sobie ciasto na części), dokładnie mieszając do połączenia się składników
  • Piec po jednej blaszce w nagrzanym do 130 stopni Celsjusza (300F) piekarnika, około 12 minut.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 106.9kcalWęglowodany: 25.3gBiałko: 3.8gTłuszcze: 6.4gBłonnik: 1.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.