1

Składniki

Majonez z białek domowej roboty

Już za moment dowiecie się, jak w szybki i prosty sposób wyczarować domowy majonez lekki jak chmurka 😍 Po prostu WOW ❤️
Przygotowanie: 15 min.
Czas całkowity: 15 min.
1

Składniki

Sposób przygotowania

  • Białka z musztardą spieniamy.
  • Po wypróbowaniu trzepaczki, blendera i kielicha do robota planetarnego, polecam użycie kielicha (najprostszy i najszybszy sposób 😉).
  • Do spienionych białek cienką strużką wlewamy olej.
  • Trzeba kontrolować konsystencję.
  • Możemy użyć mniej lub więcej oleju, w zależności jaką konsystencję majonezu chcemy uzyskać.
  • Następnie doprawiamy według uznania sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  • Majonez wychodzi fenomenalny. Smacznego!
  • Puszysty jak chmurka majonez z białek stanowi doskonałą bazę do innych sosów. Po dodaniu ząbku czosnku i pieprzu ziołowego powstał sos czosnkowy, który stanowił idealny dodatek do placków z cukinii i wędzonego łososia.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 2262.2kcalWęglowodany: 1.9gBiałko: 10gTłuszcze: 250.2gBłonnik: 0.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.