10

Składniki

Lizaki bezowe

Przygotuj się na kolorową i słodką przygodę z lizakami bezowymi, które zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Doskonałe na każdą okazję!
Przygotowanie: 30 min.
Gotowanie: 3 godz.
10

Składniki

Sposób przygotowania

  • Białka z cukrem umieszczamy w misce w kąpieli wodnej i rozpuszczamy cukier
  • Studzimy
  • Miksujemy na najwyższych obrotach przez około 15 minut, dodajemy cukier puder i miksujemy ok. 20 sekund
  • Dzielimy i przenosimy do miseczek, po czym zabarwiamy na dowolny kolor
  • Wykładamy paskami na folię spożywczą, ciasno zaciągamy
  • Następnie wkładamy do rękawa i formujemy lizaczki z papierowymi słomkami
  • Na koniec suszymy w piekarniku z termoobiegiem około 3 godzin w temperaturze 70 stopni Celsjusza
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 67.3kcalWęglowodany: 24.4gBiałko: 1.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.