Składniki
- 150 g płynne białko jaj
- 220 g cukier drobny
- 80 g cukier puder
- posypka wybrany kolor
- barwnik spożywczy jadalne, kolor wg uznania
Lizaki bezowe
Przygotuj się na kolorową i słodką przygodę z lizakami bezowymi, które zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Doskonałe na każdą okazję!
Składniki
- 150 g płynne białko jaj
- 220 g cukier drobny
- 80 g cukier puder
- posypka wybrany kolor
- barwnik spożywczy jadalne, kolor wg uznania
Sposób przygotowania
- Białka z cukrem umieszczamy w misce w kąpieli wodnej i rozpuszczamy cukier
- Studzimy
- Miksujemy na najwyższych obrotach przez około 15 minut, dodajemy cukier puder i miksujemy ok. 20 sekund
- Dzielimy i przenosimy do miseczek, po czym zabarwiamy na dowolny kolor
- Wykładamy paskami na folię spożywczą, ciasno zaciągamy
- Następnie wkładamy do rękawa i formujemy lizaczki z papierowymi słomkami
- Na koniec suszymy w piekarniku z termoobiegiem około 3 godzin w temperaturze 70 stopni Celsjusza
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 67.3kcalWęglowodany: 24.4gBiałko: 1.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!