Przepis od: @buntowana.dieta
8

Składniki

Masa twarogowa:

Galaretka:

Leśny mech w fitowym wydaniu

Kultowe ciasto leśny mech można przygotować w wydaniu fit 😍 Oto najlepszy dowód ❤️
Przygotowanie: 45 min.
Pieczenie: 45 min.
Czas całkowity: 1 godzina 30 min.
8

Składniki

Masa twarogowa:

Galaretka:

Sposób przygotowania

Biszkopt

  • Na początek zblenduj szpinak z olejem i jajkami.
  • Białka ubij w osobnej misce, po czym dodaj cukier wanilinowy i dalej ubijaj.
  • Przesianą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i erytrytolem.
  • Następnie dodaj do papki szpinakowej, wymieszaj, po czym dodaj białka i ponownie wymieszaj.
  • Masę przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni Celsjusza przez ok. 45 minut do suchego patyczka.

Masa twarogowa

  • Wszystkie składniki wymienione do przygotowania masy twarogowej zblenduj.
  • Jeśli dodałeś/aś za dużo wody do rozpuszczenia słodzika i masa jest za rzadka, dodaj gumę ksantanową.

Galaretka

  • Żelatynę i bolero rozpuść we wrzątku, ostudź i dodaj borówki.
  • Gdy biszkopt ostygnie, przekrój go i pokrusz górną część, a dolną posmaruj masą, wlej delikatnie galaretkę z borówkami, daj pokruszone ciasto i włóż do lodówki na kilka godzin.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 254.7kcalWęglowodany: 24.4gBiałko: 19.6gTłuszcze: 9.5gBłonnik: 2.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.