Składniki
- 180 g płynne białko jaj
- 110 g cukier
- 200 g wiórki kokosowe
Lekkie jak chmurka domowe kokosanki
Wystarczą zaledwie 3 składniki, aby w mgnieniu oka przygotować pyszne ciasteczka dla całej rodziny 😍 To takie proste!
Składniki
- 180 g płynne białko jaj
- 110 g cukier
- 200 g wiórki kokosowe
Sposób przygotowania
- Białka ubić z cukrem na sztywną i lśniącą pianę.
- Cukier podczas ubijania dodawać stopniowo, najlepiej po jednej łyżce.
- Do ubitych białek dodać wiórki i delikatnie, ale dokładnie wymieszać.
- Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni Celsjusza przez 20 minut.
- Do przygotowania domowych ciasteczek należy wykorzystać program "góra-dół".
- Kokosanki piec do lekkiego przyrumienienia.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 81.6kcalWęglowodany: 11.7gBiałko: 1.6gTłuszcze: 3.5gBłonnik: 1.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!