Lekki tort PTASIE MLECZKO
Szukacie pomysłu na sprawdzone ciasto na każdą okazję? Ten przepis sprawdzi się w tej roli idealnie 🥰 I to za każdym razem!
Sposób przygotowania
- Zblenduj jagody.
- Na dnie tortownicy poukładaj biszkopty.
- Margarynę, wodę i żelatynę wymieszaj w rondelku, po czym zagotuj do rozpuszczenia.
- Przelej do 3 szklanek po równo w każdej, po czym wystudź.
- Następnie ubij białka z ksylitolem lub cukrem oraz cukrami waniliowymi na sztywno.
- Białka podziel na trzy równe części.
- Do pierwszej części dodaj zblendowane jagody i wlej jedną szklankę z żelatyną i dokładnie wymieszaj.
- Wylej na biszkopty, po czym wstaw do lodówki na 5 minut do stężenia.
- Do kolejnych białek dodaj 2 łyżki kakao i wlej drugą szklankę z żelatyną, wymieszaj i wylej na jagodowy spód.
- Wstaw do lodówki do stężenia na 5 minut.
- Do ostatnich białek wlej ostatnią szklankę z żelatyną, dobrze wymieszaj i wlej na czekoladowy spód.
- Tort ozdób owocami i wstaw do lodówki do stężenia na ok. 2 godziny.
- W rondelku podgrzej kremówkę I dodaj kostki czekolady, po czym mieszaj do rozpuszczenia czekolady.
- Gdy czekolada ostygnie, polej nią tort.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Calories: 209.7kcalWęglowodany: 21.4gProtein: 5.8gTłuszcze: 12.3gBłonnik: 1.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!