8

Składniki

Lekki tort PTASIE MLECZKO

Szukacie pomysłu na sprawdzone ciasto na każdą okazję? Ten przepis sprawdzi się w tej roli idealnie 🥰 I to za każdym razem!
Przygotowanie: 40 minutes
Chłodzenie: 2 hours 10 minutes
Czas całkowity: 2 hours 50 minutes
8

Składniki

Sposób przygotowania

  • Zblenduj jagody.
  • Na dnie tortownicy poukładaj biszkopty.
  • Margarynę, wodę i żelatynę wymieszaj w rondelku, po czym zagotuj do rozpuszczenia.
  • Przelej do 3 szklanek po równo w każdej, po czym wystudź.
  • Następnie ubij białka z ksylitolem lub cukrem oraz cukrami waniliowymi na sztywno.
  • Białka podziel na trzy równe części.
  • Do pierwszej części dodaj zblendowane jagody i wlej jedną szklankę z żelatyną i dokładnie wymieszaj.
  • Wylej na biszkopty, po czym wstaw do lodówki na 5 minut do stężenia.
  • Do kolejnych białek dodaj 2 łyżki kakao i wlej drugą szklankę z żelatyną, wymieszaj i wylej na jagodowy spód.
  • Wstaw do lodówki do stężenia na 5 minut.
  • Do ostatnich białek wlej ostatnią szklankę z żelatyną, dobrze wymieszaj i wlej na czekoladowy spód.
  • Tort ozdób owocami i wstaw do lodówki do stężenia na ok. 2 godziny.
  • W rondelku podgrzej kremówkę I dodaj kostki czekolady, po czym mieszaj do rozpuszczenia czekolady.
  • Gdy czekolada ostygnie, polej nią tort.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Calories: 209.7kcalWęglowodany: 21.4gProtein: 5.8gTłuszcze: 12.3gBłonnik: 1.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.