Składniki
- 100 g płynne białko jaj
- 20 g mąka owsiana
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- erytrytol wg uznania
- świeże owoce (u mnie maliny i jagody)
Lekki omlecik owsiany
Omlet owsiany w lekkim wydaniu to gotowa receptura na pyszne śniadanie dla każdego łasucha 🥰
Składniki
- 100 g płynne białko jaj
- 20 g mąka owsiana
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- erytrytol wg uznania
- świeże owoce (u mnie maliny i jagody)
Sposób przygotowania
- Ubij białka na sztywną pianę.
- Następnie dodaj pozostałe składniki i mieszaj delikatnie do momentu, aż ładnie się połączą.
- Na koniec dodaj świeże owoce i wylej masę na małą patelnię. Wcześniej ją nagrzej i zwilż delikatnie olejem.
- Omlet smaż pod przykryciem po 3 minuty na każdej ze stron, do chwili aż omlet pięknie się zarumieni.
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 137.3kcalWęglowodany: 16gBiałko: 13.8gTłuszcze: 1.8gBłonnik: 1.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!