Składniki
- 50 g płynne białko jaj
- 70 g mąka pszenna
- 150 g chudy twaróg
- 60 g skyr naturalny
- 60 g borówki amerykańskie
- 4 tabletki słodzidło
Lazy dumplings z twarogiem, borówkami i skyr
Odkryj lekki i zdrowy przepis na lazy dumplings od @kamfoods_, które z pewnością oczarują Twoje kubki smakowe. Idealne na szybki obiad lub deser, te kluski nie tylko smakują wyjątkowo, ale także są łatwe w przygotowaniu.
Składniki
- 50 g płynne białko jaj
- 70 g mąka pszenna
- 150 g chudy twaróg
- 60 g skyr naturalny
- 60 g borówki amerykańskie
- 4 tabletki słodzidło
Sposób przygotowania
- Mąkę, twaróg, białka jaj oraz rozkruszone tabletki słodziku mieszamy ze sobą
- Z masy formujemy kulki, jeśli masa się zbyt klei, dodajemy trochę mąki
- Kluski gotujemy w zagotowanej i posolonej wodzie
- Gotujemy je ok. 2 minut od wypłynięcia na powierzchnię
- Kluski podajemy ze skyrem i borówkami
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 228.9kcalWęglowodany: 37.8gBiałko: 17.6gTłuszcze: 1.3gBłonnik: 1.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!