Przepis od: @piccolo.cuoco
4

Składniki

Kurczak w pianie

Odkryj przepis na niezwykle smakowity kurczak w pianie, przygotowany przez @piccolo.cuoco, który znakomicie wykorzystuje płynne białko jaj. To doskonała propozycja na obiad, łącząca tradycyjne smaki z odrobiną nowoczesności.
Przygotowanie: 30 minutes
Gotowanie: 15 minutes
4

Składniki

Sposób przygotowania

  • Oczyścić filet z kurczaka i pokroić w kostkę o boku około 1 cm.
  • Doprawić kurczaka solą, pieprzem, papryką i sosem sriracha, a następnie odstawić na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.
  • Dodać drobno pokrojoną cebulę oraz ubitą na sztywno pianę z białek jaj.
  • Delikatnie wymieszać składniki, aby nie zbić piany.
  • Na rozgrzanym tłuszczu smażyć porcje kurczaka po około 3 minuty z każdej strony, aż będą złociste i chrupiące.
  • Serwować z ulubionym dodatkiem, jak np. sosem pieczarkowym. Podawać gorące i cieszyć się wyjątkowym smakiem.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 130.5kcalWęglowodany: 0.6gBiałko: 24.5gTłuszcze: 2.6gBłonnik: 0.01g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.