Przepis od: @ivi.gotuje
8

Składniki

Kruche ciasto:

Pianka budyniowa:

Kruche ciasto z pianką i truskawkami

Z tym przepisem sezon na truskawki wykorzystasz w pełni 🍓🥰 I to w kreatywny sposób 😍
Przygotowanie: 45 minutes
Pieczenie: 1 hour
Czas całkowity: 1 hour 45 minutes
8

Składniki

Kruche ciasto:

Pianka budyniowa:

Sposób przygotowania

Kruche ciasto:

  • Z podanych składników zagnieść ciasto i podziel je na dwie części (40% i 60%). Następnie owiń je folią i włóż do lodówki na godzinę.
  • Po tym czasie większą część ciasta zetrzyj na tarce o grubych oczkach bezpośrednio na okrągłą blachę (24cm).
  • Tak przygotowane ciasto piecz około 20 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.
  • Upieczone ciasto odstaw do ostudzenia.

Pianka budyniowa:

  • Białka ubij na sztywno. Powoli i stopniowo dodawaj do nich cukier, a następnie proszek budyniowy i olej.
  • Na wystudzone ciasto wylej przygotowaną przed chwilą masę, po czym ułóż na wierzchu pokrojone wcześniej truskawki.
  • Bezpośrednio na truskawki zetrzyj na tarce kolejny kawałek ciasta i piecz około 40 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.
  • Po upieczeniu i ostudzeniu, ozdób ciasto lukrem lub cukrem pudrem według uznania.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 510.3kcalWęglowodany: 78.1gBiałko: 12gTłuszcze: 17.2gBłonnik: 2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.