Przepis od: @ivi.gotuje
8

Sk艂adniki

Kruche ciasto:

Pianka budyniowa:

Kruche ciasto z piank膮 i truskawkami

Z tym przepisem sezon na truskawki wykorzystasz w pe艂ni 馃崜馃グ I to w kreatywny spos贸b 馃槏
Przygotowanie: 45 min.
Pieczenie: 1 godzina
Czas ca艂kowity: 1 godzina 45 min.
8

Sk艂adniki

Kruche ciasto:

Pianka budyniowa:

Spos贸b przygotowania

Kruche ciasto:

  • Z podanych sk艂adnik贸w zagnie艣膰 ciasto i podziel je na dwie cz臋艣ci (40% i 60%). Nast臋pnie owi艅 je foli膮 i w艂贸偶 do lod贸wki na godzin臋.
  • Po tym czasie wi臋ksz膮 cz臋艣膰 ciasta zetrzyj na tarce o grubych oczkach bezpo艣rednio na okr膮g艂膮 blach臋 (24cm).
  • Tak przygotowane ciasto piecz oko艂o 20 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.
  • Upieczone ciasto odstaw do ostudzenia.

Pianka budyniowa:

  • Bia艂ka ubij na sztywno. Powoli i stopniowo dodawaj do nich cukier, a nast臋pnie proszek budyniowy i olej.
  • Na wystudzone ciasto wylej przygotowan膮 przed chwil膮 mas臋, po czym u艂贸偶 na wierzchu pokrojone wcze艣niej truskawki.
  • Bezpo艣rednio na truskawki zetrzyj na tarce kolejny kawa艂ek ciasta i piecz oko艂o 40 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.
  • Po upieczeniu i ostudzeniu, ozd贸b ciasto lukrem lub cukrem pudrem wed艂ug uznania.

Warto艣ci od偶ywcze (na porcj臋)

Kalorie: 510.3kcalW臋glowodany: 78.1gBia艂ko: 12gT艂uszcze: 17.2gB艂onnik: 2g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!
close

Brak produkt贸w w koszyku.