Przepis od: @_cosslodkiego_
12

Składniki

Kruchy spód:

Mus owocowy:

Pianka białkowa:

Kruszonka:

Kruche ciasto z musowym nadzieniem rabarbarowo-truskawkowym i pianką białkową

Odkryj smak wiosny z przepysznych ciastem, które idealnie łączy kruchość spodu, słodycz owoców i delikatność pianki. Przepis od @cosslodkiego gwarantuje, że to ciasto zostanie z Wami na dłużej.
Przygotowanie: 30 minutes
Gotowanie: 1 hour 5 minutes
Chłodzenie: 30 minutes
12

Składniki

Kruchy spód:

Mus owocowy:

Pianka białkowa:

Kruszonka:

Sposób przygotowania

  • Wszystkie składniki na kruche ciasto umieszczamy w jednej misce, szybko zagniatamy, formujemy kulkę, zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy przez 30 minut
  • W podobny sposób przygotowujemy kruszonkę, ale zagniatamy do uzyskania konsystencji mokrego piasku, po czym chłodzimy
  • Rabarbar oczyszczamy i kroimy na małe kawałki, truskawki szypułkujemy i kroimy
  • Owoce wrzucamy do garnka, dodajemy sok z cytryny i podgrzewamy do momentu, gdy zaczną się rozpadać
  • Budyń rozrabiamy w odrobinie wody i dodajemy do owoców, mieszamy i po chwili zestawiamy z ognia
  • Schłodzonym ciastem wykładamy spód formy, dociskamy, nakłuwamy i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180°C
  • Białka z solą ubijamy, stopniowo dodając cukier, aż do uzyskania gęstej pianki
  • Na podpieczony spód wykładamy owoce, piankę i kruszonkę kokosową, pieczemy przez 45-55 minut w tej samej temperaturze
  • Wyjmujemy, studzimy i możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 498.3kcalWęglowodany: 109gBiałko: 6.9gTłuszcze: 1.9gBłonnik: 8.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.