Przepis od: @apricot_smile

Kruche ciasto z masłem orzechowym i dżemem

Niesamowita @apricot_smile podzieliła się w sieci genialnym przepisem na pyszne ciacho domowej roboty 🍰❤️😋 Kruche ciasto z masłem orzechowym i dżemem to jest to! 🥧😍🥰.
Przygotowanie: 20 minutes
Gotowanie: 40 minutes

Sposób przygotowania

  • Mąki, masło, erytrol, proszek do pieczenia i białko jaj wyrabiamy rękami na jednolitą masę
  • Dzielimy ciasto na dwie części i odkładamy do lodówki na około 30 minut
  • Pierwszą część ciasta wykładamy na spód tortownicy
  • Następnie smarujemy masłem orzechowym i dżemem
  • Drugą część ciasta trzemy na tarce o dużych oczkach i posypujemy wierzch
  • Pieczemy w temp. 170 stopni Celsjusza przez około 40 minut
  • Posypujemy płatkami migdałów lub cukrem pudrem
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 248.9kcalWęglowodany: 52.1gBiałko: 8.9gTłuszcze: 7.6gBłonnik: 2.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.