Przepis od: @julfitx
15

Sk艂adniki

Ciasto kruche:

Budy艅:

Pianka:

Owoce:

Kruche ciasto budyniowe z owocami

Idealne ciacho na niedzielny deser? Przepyszne kruche ciasto budyniowe z jab艂kiem i 艣liwk膮 馃グ馃嵃 艢linka cieknie od samego patrzenia!
Przygotowanie: 45 min.
Pieczenie: 1 godzina
Czas ca艂kowity: 1 godzina 45 min.
15

Sk艂adniki

Ciasto kruche:

Budy艅:

Pianka:

Owoce:

Spos贸b przygotowania

  • M膮k臋 mieszamy z erytrytolem, proszkiem do pieczenia i pokrojonym mas艂em.
  • Dodajemy dwa 偶贸艂tka i wszystko dok艂adnie zagniatamy.
  • 1/3 ciasta odk艂adamy, zawijamy w foli臋 i chowamy do zamra偶alnika.
  • Pozosta艂e ciasto rozwa艂kujemy i wyk艂adamy do formy (26x22cm).
  • Jab艂ka i 艣liwki obieramy, kroimy w ma艂e kawa艂ki i rozk艂adamy na cie艣cie.
  • Budy艅 gotujemy i od razu wylewamy na owoce.
  • Bia艂ka jaj ubijamy z erytrytolem na sztywn膮 mas臋 i wylewamy na budy艅.
  • Wyci膮gamy ciasto z zamra偶alnika i trzemy je bezpo艣rednio na budy艅.
  • Pieczemy ciasto przez 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza (g贸ra-d贸艂).
  • Smacznego 鉂

Warto艣ci od偶ywcze

Kalorie: 190.4kcalW臋glowodany: 45.8gBia艂ko: 7.1gT艂uszcze: 5.9gB艂onnik: 1.7g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!