Przepis od: @julfitx
15

Składniki

Ciasto kruche:

Budyń:

Pianka:

Owoce:

Kruche ciasto budyniowe z owocami

Idealne ciacho na niedzielny deser? Przepyszne kruche ciasto budyniowe z jabłkiem i śliwką 🥰🍰 Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Przygotowanie: 45 minutes
Pieczenie: 1 hour
Czas całkowity: 1 hour 45 minutes
15

Składniki

Ciasto kruche:

Budyń:

Pianka:

Owoce:

Sposób przygotowania

  • Mąkę mieszamy z erytrytolem, proszkiem do pieczenia i pokrojonym masłem.
  • Dodajemy dwa żółtka i wszystko dokładnie zagniatamy.
  • 1/3 ciasta odkładamy, zawijamy w folię i chowamy do zamrażalnika.
  • Pozostałe ciasto rozwałkujemy i wykładamy do formy (26x22cm).
  • Jabłka i śliwki obieramy, kroimy w małe kawałki i rozkładamy na cieście.
  • Budyń gotujemy i od razu wylewamy na owoce.
  • Białka jaj ubijamy z erytrytolem na sztywną masę i wylewamy na budyń.
  • Wyciągamy ciasto z zamrażalnika i trzemy je bezpośrednio na budyń.
  • Pieczemy ciasto przez 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza (góra-dół).
  • Smacznego ❣

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 190.4kcalWęglowodany: 45.8gBiałko: 7.1gTłuszcze: 5.9gBłonnik: 1.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.