Przepis od: @szosa_w_kuchni
6

Składniki

Beza:

Krem:

Dodatki:

Królewska Beza Pavlova

Chyba zgodzicie się z nami, że królowa wypieków może być tylko jedna ❤🥰😘. Piękną bezę Pavlova przygotowała kreatywna @szosa_w_kuchni 😍😍😍. Co więcej, podzieliła się swoim sprawdzonym przepisem ❤🍰.
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 3 godz.
6

Składniki

Beza:

Krem:

Dodatki:

Sposób przygotowania

  • Białka w temperaturze pokojowej ubić na sztywno ze szczyptą soli
  • Następnie powoli dodawać po łyżce drobny cukier, miksując na najwyższych obrotach
  • Na koniec do piany dodać płaską łyżkę mąki ziemniaczanej i łyżeczkę soku z cytryny, wymieszać ostrożnie
  • Uformować na blaszce z papierem do pieczenia okrąg ok. 22 cm średnica, sprawnie i szybko w górę uformować bezę
  • Wstawić do nagrzanego piekarnika, użyć programu "góra-dół" i piec w temperaturze 150 stopni Celsjusza przez 5 minut
  • Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni Celsjusza i suszyć przez kolejne 3 godziny
  • Po tym czasie wyłączyć i zostawić bezę w piekarniku na kilka godzin
  • Aby przygotować krem, należy ubić śmietankę, dodając cukier puder i mascarpone
  • Po nałożeniu kremu na bezę, udekorować wypiek świeżymi malinami i borówkami
  • Smacznego!.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 515kcalWęglowodany: 35.9gBiałko: 8gTłuszcze: 39gBłonnik: 0.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.