3

Składniki

Składniki na naleśniki:

Składniki na farsz:

Krewetki na naleśniku

Ciekawy pomysł na fenomenalną przekąskę z krewetkami w roli głównej już na Was czeka ❤️ Stanie się hitem w każdym domu!
Przygotowanie: 15 min.
Smażenie: 15 min.
Czas całkowity: 30 min.
3

Składniki

Składniki na naleśniki:

Składniki na farsz:

Sposób przygotowania

  • Zacznij od naleśników.
  • Białko, mleko, mąkę, skrobię, sól, pieprz i proszek do pieczenia wymieszaj trzepaczką, aż nie będzie już grudek.
  • Odstawiamy na kilka minut, a następnie smażymy około 10-cm naleśniki na lekko natłuszczonej i nieprzywierającej patelni.
  • Podczas smażenia naleśników weź zamrożone krewetki.
  • Delikatnie je rozmroź, płucząc je pod bieżącą wodą.
  • Następnie posól i smaż z łyżeczką oleju, dodając łyżkę wina lub sosu sojowego dwie minuty przed końcem smażenia.
  • Gdy zarówno naleśniki, jak i krewetki będą gotowe na powierzchni każdego naleśnika rozsmaruj dużą łyżkę jogurtu, nałóż kilka liści rukoli, dwie krewetki, kawałek cytryny, a na koniec dodaj kilka nasion sezamu i posyp czarnym pieprzem.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 241.9kcalWęglowodany: 27.1gBiałko: 10.2gTłuszcze: 9.9gBłonnik: 1.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.