Przepis od: @beata.jazz
1

Składniki

Kremowy majonez domowej roboty

Z tym genialnym przepisem w mgnieniu oka przygotujecie przepyszny majonez domowej roboty ❤️ Można go wykorzystać na tak wiele sposobów 😍
Przygotowanie: 15 min.
Czas całkowity: 15 min.
1

Składniki

Sposób przygotowania

  • Ubijamy razem musztardę, sól, pieprz i białka.
  • Dolewamy powoli cienką strużką oliwę i miksujemy dalej.
  • Na koniec doprawiamy sokiem z cytryny lub octem.
  • W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
  • Majonez jest lekki, ma bardziej puszystą konsystencję, niż ten na żółtkach. Już sam w sobie jest świetnym dressingiem, a wzbogacony o świeże zioła, czosnek, mieloną paprykę będzie jeszcze ciekawszy. W lodówce można go przechowywać ok. tygodnia.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 2016.6kcalWęglowodany: 53gBiałko: 7.4gTłuszcze: 196.9gBłonnik: 0.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.