Przepis od: @truskawkowa1705
8

Składniki

Farsz:

Dodatki:

Kremowa tarta z pomidorami i porem

Tarta na słono z pysznymi warzywami, szynką i serem skradnie serce nawet największego niejadka ❤️
Przygotowanie: 30 minutes
Pieczenie: 40 minutes
Czas całkowity: 1 hour 10 minutes
8

Składniki

Farsz:

Dodatki:

Sposób przygotowania

  • Pracę nad przepisem rozpocznij od przygotowania spodu na tartę.
  • Przesiej mąkę, po czym dodaj do niej pozostałe składniki.
  • Zagnieć mieszankę na ciasto.
  • Formę wysmaruj delikatnie olejem i przełóż do środka ciasto.
  • Pamiętaj, aby nakłuć całe ciasto widelcem.
  • Czas przygotować farsz.
  • Pokrój na mniejsze kawałki zarówno szynkę, jak i warzywa. Na tarce zetrzyj żółty ser.
  • Wszystkie składniki wymieszaj (poza pomidorem) i wyłóż na ciasto.
  • Teraz ułóż na wierzchu wcześniej pokrojonego pomidora. Na koniec dopraw solą i pieprzem, po czym posyp całość startym serem.
  • Tak przygotowaną tartę na słono piecz w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza przez około 40 minut. Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 169.1kcalWęglowodany: 43.4gBiałko: 6.3gTłuszcze: 1.9gBłonnik: 1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.