Składniki
- 1/2 opakowania ciastka korzenne
- 120 ml płynne białko jaj
- 660 ml śmietana 18%
- 40 g budyń czekoladowy
- 1 szkl. cukier drobny
- mus z czerwonej porzeczki, wg uznania
Korzenny sernik bez sera z musem owocowym
Dzisiejsze domowe ciasto będzie hitem tej jesieni 🥰🍁 Mocno korzenny sernik w połączeniu z musem owocowym zawróci w głowie nawet największemu twardzielowi 😘
Składniki
- 1/2 opakowania ciastka korzenne
- 120 ml płynne białko jaj
- 660 ml śmietana 18%
- 40 g budyń czekoladowy
- 1 szkl. cukier drobny
- mus z czerwonej porzeczki, wg uznania
Sposób przygotowania
- Najpierw przygotować spód sernika.
- Ciasteczka korzenne ułożyć dość szczelnie w tortownicy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
- Czas na masę.
- W misce ubić białka na sztywno.
- Następnie partiami dodawać cukier.
- Gdy powstała piana będzie szklista, dodać śmietanę oraz przesiany budyń
- Całość wymieszać szpatułką tylko do połączenia się składników.
- Na koniec wmieszać kilka pokruszonych ciastek.
- Tak przygotowaną masę wylać na wcześniej przygotowany spód i piec ok. 45 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza.
- Ciasto podałam z musem z czerwonej porzeczki.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 265.2kcalWęglowodany: 30.3gBiałko: 3.5gTłuszcze: 15.6gBłonnik: 0.03g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!