Przepis od: @lubie_gary
40

Składniki

Kolorowe beziki w uroczym wydaniu

Te genialne beziki domowej roboty przygotowane aż w 3 kolorach skradną serce nawet największego niejadka 😍 Co więcej, staną się hitem w każdym domu ❤️
Przygotowanie: 20 min.
Pieczenie: 1 godzina 20 min.
Czas całkowity: 1 godzina 40 min.
40

Składniki

Sposób przygotowania

  • Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 110 stopni Celsjusza.
  • Białka ubijamy na sztywną pianę.
  • Cały czas miksując, dodajemy stopniowo cukier oraz szczyptę soli.
  • Gdy cukier się rozpuści i piana nabierze gęstej konsystencji (powinno dać się ją kroić), dzielimy na tyle części ile barwników.
  • Dodajemy barwniki i chwilę miksujemy.
  • Następnie przekładamy do rękawów cukierniczych.
  • Robimy "baton" na folii spożywczej i przekładamy do rękawa z wybraną końcówką.
  • Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formujemy małe beziki zachowując niewielkie odstępy. (Mi wyszły pełne 2 blaszki).
  • Blaszki wkładamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy przez 80 minut w temperaturze 110 stopni Celsjusza z funkcją termoobieg.
  • Po tym czasie zostawiamy je w piekarniku do wystudzenia.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 25.3kcalWęglowodany: 6.1gBiałko: 0.6gTłuszcze: 0.03g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.