Przepis od: @lubie_gary
40

Sk艂adniki

Kolorowe beziki w uroczym wydaniu

Te genialne beziki domowej roboty przygotowane a偶 w 3 kolorach skradn膮 serce nawet najwi臋kszego niejadka 馃槏 Co wi臋cej, stan膮 si臋 hitem w ka偶dym domu 鉂わ笍
Przygotowanie: 20 min.
Pieczenie: 1 godzina 20 min.
Czas ca艂kowity: 1 godzina 40 min.
40

Sk艂adniki

Spos贸b przygotowania

  • Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 110 stopni Celsjusza.
  • Bia艂ka ubijamy na sztywn膮 pian臋.
  • Ca艂y czas miksuj膮c, dodajemy stopniowo cukier oraz szczypt臋 soli.
  • Gdy cukier si臋 rozpu艣ci i piana nabierze g臋stej konsystencji (powinno da膰 si臋 j膮 kroi膰), dzielimy na tyle cz臋艣ci ile barwnik贸w.
  • Dodajemy barwniki i chwil臋 miksujemy.
  • Nast臋pnie przek艂adamy do r臋kaw贸w cukierniczych.
  • Robimy "baton" na folii spo偶ywczej i przek艂adamy do r臋kawa z wybran膮 ko艅c贸wk膮.
  • Na blaszce wy艂o偶onej papierem do pieczenia formujemy ma艂e beziki zachowuj膮c niewielkie odst臋py. (Mi wysz艂y pe艂ne 2 blaszki).
  • Blaszki wk艂adamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy przez 80 minut w temperaturze 110 stopni Celsjusza z funkcj膮 termoobieg.
  • Po tym czasie zostawiamy je w piekarniku do wystudzenia.
  • Smacznego!

Warto艣ci od偶ywcze (na porcj臋)

Kalorie: 25.3kcalW臋glowodany: 6.1gBia艂ko: 0.6gT艂uszcze: 0.03g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!
close

Brak produkt贸w w koszyku.