Składniki
- 210 g płynne białko jaj
- 330 g cukier
- 1 szczypta sól
- barwnik spożywczy wg uznania
Kolorowe beziki w uroczym wydaniu
Te genialne beziki domowej roboty przygotowane aż w 3 kolorach skradną serce nawet największego niejadka 😍 Co więcej, staną się hitem w każdym domu ❤️
Składniki
- 210 g płynne białko jaj
- 330 g cukier
- 1 szczypta sól
- barwnik spożywczy wg uznania
Sposób przygotowania
- Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 110 stopni Celsjusza.
- Białka ubijamy na sztywną pianę.
- Cały czas miksując, dodajemy stopniowo cukier oraz szczyptę soli.
- Gdy cukier się rozpuści i piana nabierze gęstej konsystencji (powinno dać się ją kroić), dzielimy na tyle części ile barwników.
- Dodajemy barwniki i chwilę miksujemy.
- Następnie przekładamy do rękawów cukierniczych.
- Robimy "baton" na folii spożywczej i przekładamy do rękawa z wybraną końcówką.
- Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formujemy małe beziki zachowując niewielkie odstępy. (Mi wyszły pełne 2 blaszki).
- Blaszki wkładamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy przez 80 minut w temperaturze 110 stopni Celsjusza z funkcją termoobieg.
- Po tym czasie zostawiamy je w piekarniku do wystudzenia.
- Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 25.3kcalWęglowodany: 6.1gBiałko: 0.6gTłuszcze: 0.03g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!