Kokosowy sernik z patelni

Składniki:

  • 70g twarogu chudego
  • 50g płynnego  białka jaj @farmabialka.pl
  • 10g roztopionego masła
  • 35g budyniu kokosowego
  • łyżka erytrolu lub ksylitolu
  • 10g wiórek kokosowych
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki staramy się dobrze wymieszać, nie zwracamy uwagi na większe grudki twarogu ponieważ znikną podczas smażenia.
  • Masę wylewamy na natłuszczoną patelnie (ja smażę na Pamie o smaku masła ) i smażymy pod przykryciem z obu stron (obracamy omlet za pomocą deski) na złoty kolor,
  • pod koniec ściągamy przykrywkę i chwilkę przysmażamy by sernik zrobił się chrupiący.
  • Podajemy z dowolnymi dodatkami u mnie zawsze z dużą ilością owoców.

 

PRZEPIS: słodkigustawosz

https://www.instagram.com/p/CFT7VIll0xO/?igshid=sz5dprl3s3cj