Składniki
Tosty:
- 140 g chałka (zamiennie inny rodzaj pieczywa)
- 100 g płynne białko jaj
- 50 g mleko 0.5%
- 2 łyżeczki erytrytol
- kilka kropel aromat kokosowy
Polewa:
- 20 g odżywka białkowa o smaku kokosowym
- 20 g mleko 0.5%
Dodatkowo:
- masło do smażenia, użyłam w sprayu
- wiórki kokosowe do posypania
Kokosowe tosty francuskie
Dziś dowiecie się, jak w szybki i prosty sposób wyczarować dla całej rodziny przepyszne tosty francuskie z kokosową nutką smakową ❤️😋
Składniki
Tosty:
- 140 g chałka (zamiennie inny rodzaj pieczywa)
- 100 g płynne białko jaj
- 50 g mleko 0.5%
- 2 łyżeczki erytrytol
- kilka kropel aromat kokosowy
Polewa:
- 20 g odżywka białkowa o smaku kokosowym
- 20 g mleko 0.5%
Dodatkowo:
- masło do smażenia, użyłam w sprayu
- wiórki kokosowe do posypania
Sposób przygotowania
- Chałkę pokroić na kromki.
- Białko roztrzepać w misce z mlekiem, słodzidłem i aromatem.
- Kromki obtoczyć w białku i smażyć na maśle, aż się zarumienią.
- Odżywkę wymieszać z mlekiem.
- Polać gorące tosty.
- Zamiast zwykłych jajek użyłam białek jaj od @farmabialka.pl i był strzał w dziesiątkę!
- Dzięki ich wykorzystaniu tosty mają mniej tłuszczu, a więcej białka 🔥🔥
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 72.3kcalWęglowodany: 9.3gBiałko: 5.4gTłuszcze: 1.5gBłonnik: 0.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!