Składniki
- 120 g płynne białko jaj
- 100 g wiórki kokosowe
- 1 szczypta sól
- 2 łyżki erytrytol
Domowe kokosanki idealne do kawki
Przepyszne domowe wypieki są fenomenalne, a najlepiej świadczy o tym dzisiejszy przepis na lekkie jak chmurka kokosanki 🥰
Składniki
- 120 g płynne białko jaj
- 100 g wiórki kokosowe
- 1 szczypta sól
- 2 łyżki erytrytol
Sposób przygotowania
- Białka ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli.
- Następnie wymieszać z wiórkami i erytrolem.
- Wyłożyć po łyżce masy na papier do pieczenia.
- Piec w temperaturze 220 stopni Celsjusza - do momentu aż się zarumienią.
- Smacznego!
Wartości odżywcze
Kalorie: 33.1kcalWęglowodany: 3.4gBiałko: 1gTłuszcze: 1.8gBłonnik: 0.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!