Składniki
- 120 g płynne białko jaj
- 100 g erytrytol
- 250 g kokos
Kokosanki
Odkryj szybki i prosty przepis na kokosanki, które zachwycają swoim smakiem i łatwością przygotowania. Dzięki @smuklewidelce, ten 3-składnikowy deser z kokosem w roli głównej stanie się Twoim nowym ulubionym sposobem na słodkie przekąski.
Składniki
- 120 g płynne białko jaj
- 100 g erytrytol
- 250 g kokos
Sposób przygotowania
- Białka ubij na sztywną pianę.
- W trakcie ubijania dodaj erytrytol i kontynuuj ubijanie przez chwilę.
- Wsyp kokos i delikatnie wymieszaj.
- Za pomocą łyżki nałóż masę na papier do pieczenia lub matę silikonową.
- Piecz ciasteczka w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 15 minut.
- Po upieczeniu kokosanki są gotowe do podania. Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 95kcalWęglowodany: 14gBiałko: 2.1gTłuszcze: 8.4gBłonnik: 2.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!