Składniki
- 90 g płynne białko jaj
- 1/2 łyżki mąka ziemniaczana
- 100 g cukier puder
- 1/2 łyżki sok z cytryny
- 150 g wiórki kokosowe
- 1 szczypta sól
Domowe kokosanki
Z tym mega prostym i szybkim przepisem jeszcze dziś przygotujesz dla swoich bliskich genialne kokosanki 🥰
Składniki
- 90 g płynne białko jaj
- 1/2 łyżki mąka ziemniaczana
- 100 g cukier puder
- 1/2 łyżki sok z cytryny
- 150 g wiórki kokosowe
- 1 szczypta sól
Sposób przygotowania
- Białka z trzech jaj ubić na sztywno wraz ze szczyptą soli.
- Stopniowo dodawać 100 g cukru pudru, nadal miksując.
- Następnie dodać pół łyżki mąki ziemniaczanej i pół łyżki soku z cytryny. Składniki zmiksować.
- Dodać 150 g wiórek kokosowych i wymieszać łyżką.
- Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i masę nakładać łyżką, mniej więcej 1,5 łyżki na jedno ciastko.
- Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza i pieczemy ok. 15 minut.
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 37.2kcalWęglowodany: 9gBiałko: 0.7gTłuszcze: 2.1gBłonnik: 0.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!