Kokosanki

Składniki:

  • 90g płynne białka jaj @farmabialka.pl
  • pół łyżki mąki zimniaczanej
  • 100g cukru pudru
  • pół łyzki soku z cytryny
  • 150g wiorków kokosowych
  • szczypta soli

➡Białka z trzech jaj ubić na sztywno wraz ze szczyptą soli.
➡Stopniowo dodawać 100g cukru pudru nadal miksując.
➡Następnie dodać pół łyżki mąki ziemniaczanej i pół łyżki soku z cytryny i zmiksować.
➡Dodać 150g wiórek kokosowych i wymieszać łyżką.
➡Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i masę nakładać łyżką, mniej więcej 1,5 łyżki na jedno ciastko.
➡Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180°C i pieczemy ok 12-15minut

 

 

PRZEPIS: mambuzo

https://www.instagram.com/p/CJ06RF9MLH8/