Kinder country
Składniki:
- Twaróg chudy 165g
- Jogurt naturalny 130g
- Płynne białka jaj @farmabialka.pl 100g
- Orkisz ekspandowany 15g
- Odżywka białkowa, dodałam na oko, wyszło 7g
- Agar 5g
- Kakao odtłuszczone 5g
- 10 słodzików na masę białą, 5 na czekoladową/ inne słodzidło
- Agar ze słodzidłem rozpuszczamy w 80ml wody, następnie dodajemy 20g jogurtu i mieszamy.
- Białka jaj ubijamy na sztywną pianę, dodajemy twaróg, rozpuszczony agar, 30g jogurtu naturalnego, odżywkę i miksujemy jeszcze chwilkę.
- Do środka wrzucamy orkisz i mieszamy łyżeczką. Masę przelewamy do naczynia i wstawiamy do lodówki na godzinkę.
- Robimy polewę czekoladową z jogurtu 80g, kakao i słodzidła. Przelewamy na wcześniejszą masę i dekorujemy górę orkiszem.
PRZEPIS: legalnelakocie
https://www.instagram.com/p/CAVHspQJ2Z_/