Kinder country

Składniki:

  • Twaróg chudy 165g
  •  Jogurt naturalny 130g
  • Płynne białka jaj @farmabialka.pl 100g
  •  Orkisz ekspandowany 15g
  •  Odżywka białkowa, dodałam na oko, wyszło 7g
  • Agar 5g
  •  Kakao odtłuszczone 5g
  • 10 słodzików na masę białą, 5 na czekoladową/ inne słodzidło
  1.  Agar ze słodzidłem rozpuszczamy w 80ml wody, następnie dodajemy 20g jogurtu i mieszamy.
  2. Białka jaj ubijamy na sztywną pianę, dodajemy twaróg, rozpuszczony agar, 30g jogurtu naturalnego, odżywkę i miksujemy jeszcze chwilkę.
  3. Do środka wrzucamy orkisz i mieszamy łyżeczką. Masę przelewamy do naczynia i wstawiamy do lodówki na godzinkę.
  4. Robimy polewę czekoladową z jogurtu 80g, kakao i słodzidła. Przelewamy na wcześniejszą masę i dekorujemy górę orkiszem.

PRZEPIS: legalnelakocie

https://www.instagram.com/p/CAVHspQJ2Z_/