Składniki
- 100 g czekolada gorzka 90%
- 120 g płynne białko jaj
- 40 g erytrytol opcjonalnie, (zamiennie alluloza)
- bita śmietana opcjonalnie, do dekoracji
- wiórki czekoladowe opcjonalnie, do dekoracji
- orzechy opcjonalnie, do dekoracji
Keto mus czekoladowy na białkach
Pyszny deser z czekoladowym akcentem skradnie serce nawet największego twardziela 🥰 Pycha przez duże P ❤️
Składniki
- 100 g czekolada gorzka 90%
- 120 g płynne białko jaj
- 40 g erytrytol opcjonalnie, (zamiennie alluloza)
- bita śmietana opcjonalnie, do dekoracji
- wiórki czekoladowe opcjonalnie, do dekoracji
- orzechy opcjonalnie, do dekoracji
Sposób przygotowania
- Czekoladę łamiemy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
- Następnie odstawiamy na 5 minut do ostygnięcia.
- W międzyczasie ubijamy białka na sztywno i opcjonalnie dodajemy słodzik.
- Na koniec do ubitych białek dodajemy schłodzoną czekoladę i delikatnie miksujemy lub mieszamy.
- Mus przekładamy do pucharków i schładzamy przez godzinę w lodówce.
- Przed podaniem możecie go również udekorować bitą śmietaną, wiórkami czekoladowymi lub orzechami 🙂
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 616kcalWęglowodany: 18gBiałko: 28gTłuszcze: 44g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!