Sk艂adniki
- 100 g czekolada gorzka 90%
- 120 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 40 g erytrytol opcjonalnie, (zamiennie alluloza)
- bita 艣mietana opcjonalnie, do dekoracji
- wi贸rki czekoladowe opcjonalnie, do dekoracji
- orzechy opcjonalnie, do dekoracji
Keto mus czekoladowy na bia艂kach
Pyszny deser z czekoladowym akcentem skradnie serce nawet najwi臋kszego twardziela 馃グ Pycha przez du偶e P 鉂わ笍
Sk艂adniki
- 100 g czekolada gorzka 90%
- 120 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 40 g erytrytol opcjonalnie, (zamiennie alluloza)
- bita 艣mietana opcjonalnie, do dekoracji
- wi贸rki czekoladowe opcjonalnie, do dekoracji
- orzechy opcjonalnie, do dekoracji
Spos贸b przygotowania
- Czekolad臋聽艂amiemy i rozpuszczamy w k膮pieli wodnej.
- Nast臋pnie聽odstawiamy na 5 minut聽do ostygni臋cia.
- W mi臋dzyczasie聽ubijamy bia艂ka na sztywno聽i opcjonalnie dodajemy聽s艂odzik.
- Na koniec do ubitych bia艂ek dodajemy sch艂odzon膮 czekolad臋 i delikatnie miksujemy lub mieszamy.
- Mus przek艂adamy do puchark贸w i sch艂adzamy przez聽godzin臋 w lod贸wce.
- Przed podaniem mo偶ecie go r贸wnie偶 udekorowa膰聽bit膮 艣mietan膮,聽wi贸rkami czekoladowymi聽lub聽orzechami 馃檪
- Smacznego!
Warto艣ci od偶ywcze (na porcj臋)
Kalorie: 616kcalW臋glowodany: 18gBia艂ko: 28gT艂uszcze: 44g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!