Przepis od: @wegeprzepis
2

Składniki

Keto mus czekoladowy na białkach

Pyszny deser z czekoladowym akcentem skradnie serce nawet największego twardziela 🥰 Pycha przez duże P ❤️
Przygotowanie: 10 minutes
Chłodzenie: 1 hour
Czas całkowity: 1 hour 10 minutes
2

Składniki

Sposób przygotowania

  • Czekoladę łamiemy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  • Następnie odstawiamy na 5 minut do ostygnięcia.
  • W międzyczasie ubijamy białka na sztywno i opcjonalnie dodajemy słodzik.
  • Na koniec do ubitych białek dodajemy schłodzoną czekoladę i delikatnie miksujemy lub mieszamy.
  • Mus przekładamy do pucharków i schładzamy przez godzinę w lodówce.
  • Przed podaniem możecie go również udekorować bitą śmietaną, wiórkami czekoladowymi lub orzechami 🙂
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 616kcalWęglowodany: 18gBiałko: 28gTłuszcze: 44g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.