Przepis od: @ketopozytywni
1

Składniki

Keto chałka - puszysta i niesamowicie smaczna

Przedstawiamy przepis na keto chałkę od niesamowitej @ketopozytywni, która zachwyci każdego miłośnika pieczywa niskowęglowodanowego. Ta chałka, lekka jak chmurka i słodka dzięki erytrytolowi, to doskonała alternatywa dla tradycyjnych wypieków. Idealnie sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i na słodki deser. 😋🥰😍
Przygotowanie: 15 minutes
Gotowanie: 1 hour
1

Składniki

Sposób przygotowania

  • Ubij białka na puszystą masę, dodając stopniowo erytrytol, sól i creme of tartar. Na końcu delikatnie wmieszaj odżywkę białkową.
  • Przełóż masę do formy i piecz w 160°C przez 30 minut, a następnie pozostaw w wyłączonym piekarniku na kolejne 30 minut.
  • Krojona najlepiej po całkowitym ostudzeniu, smakuje wybornie z masłem czy jako baza do słodkich tostów. Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 1004.5kcalWęglowodany: 31.3gBiałko: 205.8gTłuszcze: 14.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.