Przepis od: @miniovee
1

Składniki

Keks z orzechami włoskimi

Przedstawiamy przepis na wyjątkowy keks na bazie białek z dodatkiem orzechów włoskich, którego smak zachwyca od pierwszego kęsa. Dzięki przepisowi od @miniovee, ten słodki wypiek stanie się nieodłącznym elementem Twoich domowych deserów.
Przygotowanie: 25 minutes
Gotowanie: 50 minutes
1

Składniki

Sposób przygotowania

  • Ubijamy białka ze szczyptą soli, dodając później po łyżce cukru, aż białka będą dobrze ubite.
  • Dalej ubijając, dodaj stopniowo cukier wanilinowy.
  • Powoli mieszając, dodaj mąkę wymieszaną z łyżeczką proszku do pieczenia.
  • Dodaj powoli rozpuszczone i ostudzone masło, po czym delikatnie wymieszaj.
  • Wsyp orzechy zmieszane z łyżeczką mąki do ciasta, po czym delikatnie wymieszaj.
  • Wylej do wąskiej brytfanki i piecz przez 50 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza.
  • Po lekkim wystudzeniu ciasto możesz polać rozpuszczoną gorzką czekoladą. Podawaj jako doskonały dodatek do kawy. Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 2711.1kcalWęglowodany: 364.1gBiałko: 74.5gTłuszcze: 115.1gBłonnik: 22.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.