4

Składniki

Kasza owsiana na białkach

Przepyszna kasza owsiana na bazie białek to gotowy przepis na ciekawe śniadanie dla całej rodziny ❤️😘
Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 35 min.
Czas całkowity: 45 min.
4

Składniki

Sposób przygotowania

  • W dużym garnku zagotowujemy wodę.
  • Po czym wsypujemy kaszę i gotujemy przez około 5 minut, aż mieszanka zacznie gęstnieć.
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy kaszę bez przykrycia na wolnym ogniu przez około 30 minut, aż stanie się miękka i zgęstnieje.
  • Pamiętamy o częstym mieszaniu, gdyż lubi się przypalać.
  • Gdy kasza będzie gotowa, zdejmujemy z ognia i odstawiamy na 5 minut do lekkiego przestudzenia.
  • W misce łączymy białka z napojem roślinnym, miodem i wanilią, a następnie wlewamy do przestudzonej kaszy i dokładnie mieszamy, aby wszystko dobrze się połączyło, a białka się nie ścięły.
  • Kaszę rozdzielamy do 4 misek lub słoików, dodajemy po 1/4 szklanki owoców, polewamy po łyżeczce masła orzechowego i posypujemy po 1/2 łyżeczki nasion konopi.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 97.7kcalWęglowodany: 7gBiałko: 6gTłuszcze: 5.2gBłonnik: 0.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.