Składniki
- 55 g płynne białko jaj
- 25 g mąka orkiszowa jasna (lub pół na pół - jasna i pełnoziarnista)
- 20 g mąka ryżowa
- 4 g oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 50 ml napój roślinny lub mleko
- 2 kropelki aromat waniliowy
- 200 g pudding waniliowy proteinowy
- erytrytol w formie pudru
- truskawki
- grysik truskawkowy
Karpatka w wersji gofrowej
@misia.sniegocka przedstawia oryginalny przepis łączący dwa ulubione desery: karpatkę i gofry. Dzięki temu połączeniu możemy cieszyć się wyjątkowym smakiem klasycznej karpatki w nowej, chrupiącej formie. Idealne na śniadanie lub jako deser, te gofry zaskoczą Cię swoim smakiem i oryginalnością.
Składniki
- 55 g płynne białko jaj
- 25 g mąka orkiszowa jasna (lub pół na pół - jasna i pełnoziarnista)
- 20 g mąka ryżowa
- 4 g oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 50 ml napój roślinny lub mleko
- 2 kropelki aromat waniliowy
- 200 g pudding waniliowy proteinowy
- erytrytol w formie pudru
- truskawki
- grysik truskawkowy
Sposób przygotowania
- Białko ubij
- Dodaj resztę składników, po czym zmiksuj
- Na koniec piec w gofrownicy przez około 8 minut
- Z przepisu wychodzą dwa duże gofry
- Po upieczeniu, przełóż je kremem
- Resztę kremu nałóż na górę, przekrój i udekoruj dodatkami
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 454kcalWęglowodany: 103.2gBiałko: 4gTłuszcze: 2.4gBłonnik: 0.9g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!