Składniki
- 130 g płynne białko jaj
- 250 g wiórki kokosowe
- 2,5 łyżki kakao
- 120 g ksylitol
- aromat waniliowy, wg uznania
Kakaowe kokosanki a'la Bounty
Pyszne domowe ciasteczka w genialnym wydaniu już na Was czekają ❤️ Po prostu palce lizać! 🥰
Składniki
- 130 g płynne białko jaj
- 250 g wiórki kokosowe
- 2,5 łyżki kakao
- 120 g ksylitol
- aromat waniliowy, wg uznania
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy na sztywną pianę.
- Po ubiciu stopniowo dodajemy cukier i nadal ubijamy.
- Dodajemy kilka kropel aromatu waniliowego, kakao i jeszcze raz miksujemy.
- Wrzucamy połowę wiórków i mieszamy łyżką lub szpatułką.
- Dodajemy resztę.
- Gotową masę przekładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 17 minut.
- Gotowe!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 30.4kcalWęglowodany: 3.5gBiałko: 0.6gTłuszcze: 1.8gBłonnik: 0.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!