Przepis od: @mambuzo
12

Składniki

Kakaowe ciasto z malinami

Przepyszne ciasto na zimno skutecznie pomoże pokonać nawet największą falę upałów 🥰
Przygotowanie: 40 minutes
Piecznie: 40 minutes
Czas całkowity: 1 hour 20 minutes
12

Składniki

Sposób przygotowania

  • Białka jaj ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodać 100 g cukru i nadal ubijać.
  • Następnie dodać 100 ml oleju i zmiksować.
  • 100g mąki (ja użyłam mąki ryżowej), 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 2 łyżki kakao przesiać, dodać do masy i wymieszać łyżką.
  • Masę przelać do keksówki wyłożonej papierem i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza ok. 40 minut. Wyjmujemy i studzimy.
  • Jedną galaretkę malinową/jeżynową zalewamy ok. 250 ml gorącej wody i studzimy.
  • Do wystudzonej galaretki dodajemy serek homogenizowany waniliowy i miksujemy.
  • Dodajemy dwie garście mrożonych malin i mieszamy łyżką.
  • Masę wstawiamy na chwilę do lodówki i gdy zacznie tężeć wylewamy na ciasto i schładzamy w lodówce.
  • Galaretkę truskawkową zalewamy 500 ml gorącej wody i studzimy. Gdy zacznie tężeć, przykrywamy nią stężałą masę z malinami.
  • Ciasto chłodzimy w lodówce minimum przez 4 godziny.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 151.9kcalWęglowodany: 7.9gBiałko: 2.7gTłuszcze: 12.3gBłonnik: 0.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.