Przepis od: @kabeliska
15

Składniki

Kakaowe ciasto z daktylami i jabłkami na białkach jaj

Genialne ciasto a'la keks stanie się hitem w każdym domu! Po prostu nie ma innej opcji 🥰
Przygotowanie: 30 minutes
Pieczenie: 45 minutes
Czas całkowity: 1 hour 15 minutes
15

Składniki

Sposób przygotowania

  • Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.
  • Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę.
  • Daktyle drobno posiekać.
  • Do ubitych białek dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać całość przy pomocy łyżki.
  • Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję. Wyłożyć je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Gotową mieszankę piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 40 minut.
  • Zostawić w uchylonym piekarniku do wystygnięcia.
  • Gotowe ciasto można polać dodatkowo polewą czekoladową.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 163.6kcalWęglowodany: 25.4gBiałko: 4.1gTłuszcze: 5.7gBłonnik: 2.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.