Składniki
- 180 g płynne białko jaj
- 150 g cukier
- 100 ml olej
- 150 g mąka pszenna
- 2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 50 g kakao
- 1 szt. jabłka
Kakaowe babeczki domowej roboty
Ten genialny przepis na domowe babeczki z dodatkiem kakao musi znaleźć się w każdym domu 😍 To będzie prawdziwy hit 🔥
Składniki
- 180 g płynne białko jaj
- 150 g cukier
- 100 ml olej
- 150 g mąka pszenna
- 2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 50 g kakao
- 1 szt. jabłka
Sposób przygotowania
- Białka ubić na sztywno.
- Dodawać cukier do jego całkowitego rozpuszczenia.
- Następnie naprzemienne dodawać olej oraz suche składniki (mąka, kakao i proszek do pieczenia)
- Na koniec dodać starte jabłko.
- Gotową mieszankę przełożyć do foremek na babeczki.
- Następnie piec babeczki w nagrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku ok. 25 minut.
- Babeczki należy upiec przy wykorzystaniu programu "góra-dół".
- Przed podaniem udekorować babeczki cukrem pudrem.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 159.7kcalWęglowodany: 18.2gBiałko: 3.5gTłuszcze: 9.5gBłonnik: 2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!