Składniki
- 80 g płynne białko jaj
- 60 g jogurt naturalny
- erytrytol
- 10 g masło orzechowe
- 40 g mąka
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- owoce jako dodatek
- orzechy jako dodatek
Jogurtowo-orzechowe tacosy
Cudowna @pietrzak.aleksandra_ zaskoczyła nas nie tylko oryginalnym pomysłem, ale i wyjątkowym smakiem swojego najnowszego przepisu. 😍😘 Wyczarowała w swojej kuchni jogurtowo-orzechowe tacosy, które są idealną propozycją na niebanalne śniadanie. 😋😋😋
Składniki
- 80 g płynne białko jaj
- 60 g jogurt naturalny
- erytrytol
- 10 g masło orzechowe
- 40 g mąka
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- owoce jako dodatek
- orzechy jako dodatek
Sposób przygotowania
- Mieszamy dokładnie wszystkie składniki.
- Placuszki smażymy na niewielkim ogniu, aż będą złociste z obu stron.
- Po usmażeniu, zwijamy je w kształt tacosów.
- Jako nadzienie polecamy dodać jogurt, ulubione owoce i orzechy, co nada tacosom niepowtarzalnego smaku.
- Podawaj jako innowacyjne i smaczne śniadanie, które z pewnością zadowoli każdego smakosza. Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 131.6kcalWęglowodany: 13.4gBiałko: 8.2gTłuszcze: 5.1gBłonnik: 0.9g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!