Składniki
- 180 g śliwki
- 100 g jogurt naturalny
- 2 szt. jajka
- 60 g płynne białko jaj
- 50 g mąka pszenna
- 20 g odżywka białkowa
- 20 g budyń waniliowy
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- słodzik wg uznania
Jogurtowiec ze śliwką
Kiedy tylko zobaczysz to genialne ciacho ze śliwką, od razu zakochasz się w nim bez pamięci ❤️🍰
Składniki
- 180 g śliwki
- 100 g jogurt naturalny
- 2 szt. jajka
- 60 g płynne białko jaj
- 50 g mąka pszenna
- 20 g odżywka białkowa
- 20 g budyń waniliowy
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- słodzik wg uznania
Sposób przygotowania
- Mąkę, odżywkę, proszek budyniowy, proszek do pieczenia, słodzik, jajka i jogurt naturalny dokładnie ze sobą mieszamy.
- Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy.
- Całość delikatnie mieszamy.
- Powstałą masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
- Na wierzchu układamy pokrojone śliwki.
- Ciasto pieczemy przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 64.9kcalWęglowodany: 10.8gBiałko: 4.2gTłuszcze: 0.7gBłonnik: 0.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!