Przepis od: @oliwiaaaa.k
1

Składniki

Spód:

Krem korzenny: ⁣

Jednoporcjowy pierniczek z kremem korzennym

Przepyszny deser z przyprawą korzenną to idealny pomysł na świąteczny stół ❤️ Cała rodzina będzie zachwycona 😍
Przygotowanie: 45 min.
Pieczenie: 25 min.
Czas całkowity: 1 godzina 10 min.
1

Składniki

Spód:

Krem korzenny: ⁣

Sposób przygotowania

Spód:

  • Banana, mąkę, budyń, proszek do pieczenia, przyprawę i słodzidło blendujemy na gładką masę⁣.
  • Białko ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z pozostałymi składnikami.⁣
  • Tak przygotowaną mieszankę pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.⁣

Krem korzenny:

  • ⁣Twaróg blendujemy ze skyrem na gładką masę.⁣
  • Dodajemy słodzidło i przyprawę⁣
  • Nakładamy na ostudzony spód i opcjonalnie chłodzimy przez 3 godziny w lodówce.
  • Na ciepło też wymiata!
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 629.2kcalWęglowodany: 66.5gBiałko: 32.3gTłuszcze: 26.6gBłonnik: 5.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!

 

close

Brak produktów w koszyku.