Składniki
- 30 g płynne białko jaj
- 10 g mąka owsiana
- 10 g erytrytol
- 5 g kakao
- 1/4 szklanki mleko
- 43 g budyń
- 20 g masło orzechowe
- 5 g guma ksantanowa
- 100 g jogurt naturalny
- 10 g czekolada proteinowa
- 20 g sos
Jednoporcjowy deser Reese’s Rounds
Deserów bez pieczenia nigdy za wiele ❤️ Oto kolejna perełka, którą koniecznie musicie poznać 😍 Po prostu palce lizać!
Składniki
- 30 g płynne białko jaj
- 10 g mąka owsiana
- 10 g erytrytol
- 5 g kakao
- 1/4 szklanki mleko
- 43 g budyń
- 20 g masło orzechowe
- 5 g guma ksantanowa
- 100 g jogurt naturalny
- 10 g czekolada proteinowa
- 20 g sos
Sposób przygotowania
- Białka ubij na sztywną pianę.
- Mąkę, kakao i erytrol wymieszaj z odrobiną mleka.
- Dodaj ubite biała i delikatnie wymieszaj.
- Usmaż omleta na patelni beztłuszczowej i wyłóż na dno naczynia.
- Zagotuj 175 ml wody i rozrób w niej budyń.
- Dodaj masło orzechowe i gumę ksantanową, całość wymieszaj i zblenduj.
- Wylej na kakaowy spód i włóż na chwilę do lodówki.
- Jogurt naturalny wymieszaj z rozpuszczoną gorzką czekoladą i sosem.
- Wylej na orzechową warstwę i ponownie wstaw do lodówki do stężenia.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Calories: 69kcalWęglowodany: 10.5gProtein: 1.9gTłuszcze: 2.6gBłonnik: 1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!