Przepis od: @oliwiaaaa.k
1

Składniki

I warstwa

Polewa:

Jednoporcjowe PTASIE MLECZKO waniliowe

Sprawdzony przepis na domowe ptasie mleczko przyda się w każdym domu ❤️ I tak się składa, że mamy ciekawą perełkę 😘
Przygotowanie: 30 min.
Chłodzenie: 3 godz.
Czas całkowity: 3 godz. 30 min.
1

Składniki

I warstwa

Polewa:

Sposób przygotowania

  • Budyń gotujemy na mleku z dodatkiem słodziła.⁣
  • Białko jaja ubijamy ze szczyptą soli. ⁣
  • Przestudzony budyń dodajemy do skyra.
  • Dodajemy również odżywkę białkową i blendujemy na gładką masę⁣.
  • Następnie rozpuszczamy żelatynę w 50 ml wrzątku i wlewamy do powstałej masy. ⁣
  • Ubite białka jaj dodajemy do pozostałych składników i delikatnie mieszamy. ⁣
  • Deser chłodzimy w lodówce minimum przez 3 godziny.
  • Przed podaniem polewamy polewą, którą przygotowujemy z rozpuszczonej czekolady i mleka. Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 418.6kcalWęglowodany: 32.5gBiałko: 44.5gTłuszcze: 13.5gBłonnik: 1.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.